EIGENTIJDS

eigentijds afscheid

Afscheid nemen op een authentieke wijze waar en wanneer jullie dat willen!

geen uitvaart maar wel een afscheid op unieke wijze op een fijne lokatie met een ieder die de geliefde wil herdenken

Bij een eigentijds afscheid staat het leven van de geliefde veel meer op de voorgrond en wordt het verloop na het overlijden bepaalt door aandacht voor het afscheid nemen op een authentieke wijze en niet door de dag van de daadwerkelijke uitvaart


Dus niet zozeer de dag van de crematie of begrafenis centraal stellen maar het gezamenlijke persoonlijke afscheid van de naaste als uitgangspunt. En dat kan ook een paar weken later zijn!
Al heel gebruikelijk in de landen om ons heen. In België is het al heel gebruikelijk dat de familie in kleine kring en bescheiden afscheid neemt van de overledene waarna de crematie in alle stilte plaatsvindt.
Vaak binnen een paar weken wordt er dan een herdenkingsdienst georganiseerd om met familie, vrienden, collega's, hobby- of sportgenoten afscheid te nemen. Dus zonder aanwezigheid van de overledene maar wel met de urn en foto's.
Dit geeft alle betrokkenen meer tijd voor het afscheid en kan er in een gelegenheid en sfeer die bij de geliefde past afscheid worden genomen.

eigentijdse afscheidsmogelijkheden

Afscheid nemen is zwaar en helemaal als dat allemeaal binnen een paar dagen moet.... maar dat moet helemaal niet! De crematie of begrafenis moet wel binnen de wettelijke termijn plaatsvinden maar voor afscheid nemen kan meer tijd worden genomen. Het is een traditie om alles rond de dag van de daadwerkelijke crematie te organiseren, maar dat mag en kan tegenwoordig heel anders.


Eerst in alle rust een paar dagen in huiselijke sfeer met het afscheid beginnen met een goed verzorgde thuisopbaring. Dan in kleine kring de geliefde uitgeleide doen naar het lokale crematorium voor een laatste afscheid. Maar dat hoeft niet, de crematie kan ook in alle stilte worden uitgevoerd.


Een paar weken later op een zelf gekozen lokatie met familie, vrienden en iedereen die genodigd is de geliefde herdenken en afscheid nemen met een eigen invulling qua muziek, video', hapjes en drankjes. Met of zonder aanwezigheid van de urn.

Jullie bepalen alles rond het persoonlijke afscheid.

Wij ontzorgen je op de achtergrond (telefoon, whatsapp, email) met de specialistische uitvoering en het regelen van de afscheidsdag.

EIGENTIJDS AFSCHEID

aanname/voorbereiding op afstand

leveren eco-uitvaartkist

thuisopbaring (zonder overbrenging)

aangifte gemeente

regelen stille crematie

4 dagen verblijf thuis + koeling

afscheid vanaf huis met ontzorger

staatsie-rouwvervoer uitgeleide

crematie zonder familie

regelen afscheid/locatie na 4 weken

herdenking/ceremonie met urn


uitvaartcoach 4 uur

EIGENTIJDS AFSCHEID INTIEM

aanname/voorbereiding op afstand

leveren eco-uitvaartkist

thuisopbaring (zonder overbrenging)

aangifte gemeente

regelen besloten crematie in de regio

4 dagen verblijf thuis + koeling

afscheid vanaf huis met ontzorger

staatsie-rouwvervoer uitgeleide

crematie met familie (10 personen)

regelen afscheid/locatie na 4 weken

herdenking/ceremonie met urn


uitvaartcoach 4 uur

Eigentijdse uitvaarten zijn inmiddels onze specialiteit geworden, en omdat wij dit grotendeels op afstand doen hoeft een afscheid op een mooie locatie dus niet duurder te zijn

Ons ervaren team verzorgt de overledene, doet de opbaring thuis of neemt de geliefde mee naar een dienstencentrum of uitvaartcentrum voor verblijf tot de dag van de uitvaart.

Wij ontzorgen u op de achtergrond (telefoon, whatsapp, email) met alle specialistische uitvaartzaken en regelwerk. En wij hebben een groot netwerk met locaties en partners in het gehele land om jullie te inspireren en ondersteunen bij het organiseren van een eigentijds afscheid.


in centraal Nederland

Johan Verhofstadt - Uitvaartonzorger & Uitvaart Coach